9.2 /10 Trustpilot gebaseerd op 465 reviews
020 427 29 09
Kies uit 50+ tours
De scherpste prijzen van Amsterdam
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Rondleiding Westelijke Eilanden van Amsterdam

Info
Reviews
Info over het uitje
Reviews
Details over dit uitje

Gezellige stadstour met gids

Rondleiding Westelijke Eilanden van Amsterdam

De Westelijke Eilanden bestaan uit het Bickerseiland, Prinseneiland en Realeneiland, het zijn een drietal eilanden in het centrum van Amsterdam. Ze liggen ten zuiden van het IJ en de Zeeheldenbuurt, ten noorden van de spoorlijn tussen het Centraal Station en Amsterdam-Sloterdijk, ten westen van het Westerdok en ten oosten van de Planciusbuurt aan het Westerkanaal. De Westelijke eilanden vormen het hart van de wijk Gouden Reael, een deel van stadsdeel Centrum, die daarnaast bestaat uit het aangrenzende Westerdokseiland, de Haarlemmerbuurt en de Planciusbuurt.

Ontdek de prachtige architectuur van de eilanden en de Haarlemmerbuurt

We laten jullie tijdens deze stadstour de Haarlemmerbuurt uitgebreid zien. Er staan hypermoderne bouwwerken maar ook nog prachtige grachtenpanden in weelderige Art Nouveau stijl. Jullie lopen verder naar het door de bekende architect De Klerk ontworpen wooncomplex 'Het Schip' in de Spaarndammerbuurt; zie de pracht van dit speciale sociale woningbouwontwerp maar ook hoe vakkundig dit is gebouwd door ongetwijfeld de beste metselaars!

Daarna door naar de Westelijke eilanden zèlf, met hun historie van strijd tegen de ‘stadsvernieling’ op het Bickerseiland, de verbouwde pakhuizen op het Prinseneiland en een verdwaald stukje stadsschoon, de Zandhoek op het Realeneiland.

Hebben wij je interesse inmiddels gewekt? Wij wandelen graag met jullie mee voor wat boeiende anekdotes en verhalen over de westelijke eilanden.

Entertaining Amsterdam City Tours

Tours Amsterdam is part of one the largest event-agencies in the Netherlands. Our city tours through Amsterdam are available in several international languages. Please contact us for further information and check www.mokumevents.com/guided-tours for more city tours and their description in English.

Inclusief
  • Gids
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan