9.2 /10 Trustpilot gebaseerd op 464 reviews
020 427 29 09
Kies uit 50+ tours
De scherpste prijzen van Amsterdam
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Joods Amsterdam rondleiding met gids

Info
Reviews
Info over het uitje
Reviews
Details over dit uitje
Joods Amsterdam rondleiding met gids

Het hart van de Amsterdamse Jodenbuurt ligt in het gebied rond de Jodenbreestraat, het Waterlooplein en de Wibautstraat. De joden die hier vanuit landen als Spanje en Portugal, maar ook uit Oost-Europa kwamen, hielden zich in eerste instantie vooral bezig met kleinhandel, geldhandel, boekdrukkunst en diamantbewerking. De onderdrukking van de joden vond niet alleen plaats tijdens WOII, al in vroegere eeuwen mochten joden geen bestuursfuncties uitoefenen in de stad.

Uiteraard komen de jaren '40-'45 tijdens deze rondleiding ook voorbij, die roerige vijftal jaren die enorme consequenties hebben gehad voor de joodse bevolking in Amsterdam. Achter elk raam en op elke straathoek is een bijzonder verhaal te vertellen, verhalen uit tijden die je je bijna niet meer kunt voorstellen.

Entertaining Amsterdam City Tours

Tours Amsterdam is part of one the largest event-agencies in the Netherlands. Our city tours through Amsterdam are available in several international languages. Please contact us for further information and check www.mokumevents.com/guided-tours for more city tours and their description in English.

Inclusief
  • Pauze in gezellig Amsterdams café
  • Professionele gids
  • Te boeken op de door jullie gewenste dag en tijdstip!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan