9.4 /10 Trustpilot gebaseerd op 474 reviews
020 427 29 09
Kies uit 50+ tours
De scherpste prijzen van Amsterdam
Geprezen om service & flexibiliteit

Toerist in eigen stad

Toerist in eigen stad

Heb jij ook de reislust te pakken en plan je het hele jaar door verschillende reisjes en weekendtrips? Superleuk! Dan kom je net als wij de mooiste plekjes tegen die je vastlegt met je spiegelreflexcamera. Een prachtige kerk fotograferen tijdens golden hour of met the crack of dawn opstaan om zo een stad te ontdekken voordat iedereen wakker wordt, dat zijn momenten waarop je prachtige foto’s maakt.

Maar de grap is, ook jouw eigen woonplaats of regio heeft prachtige pareltjes die je op de foto kunt zetten. Je moet alleen eventjes leren om ernaar te kijken!

Leer je buurt, stad of regio beter kennen

Ken jij alle aparte gebouwen, kerken, monumenten of parken in jouw buurt? Waarschijnlijk niet! Zoek eens op Google naar de top 10 bezienswaardigheden in jouw regio en zoek ook vooral op Instagram. Je kunt via Instagram natuurlijk hashtags zoeken. Kies bijvoorbeeld voor hashtags als #amsterdam, #amsterdam2019, #amsterdamshots, #amsterdambynight en anderen. Voor kleinere regio’s volstaat het vaak als je alleen je regio, buurt of provincie opzoekt.

Fotografeer ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat

Fotografeer eens op een tijdstip waarop je normaal gesproken nog niet buiten bent. Bijvoorbeeld een paar uur voordat normaal gesproken wakker wordt of een paar uur nadat je normaal gesproken gaat slapen. Je ziet ‘s morgens vroeg veel meer dieren en kan dauw of mist zorgen voor een prachtig beeld. ‘s Avonds kun je spelen met de effecten van licht. Zo kun je bijvoorbeeld op bruggen, of hoger gelegen plaatsen, mooie foto’s maken. Ook kun je spelen met het effect dat straatverlichting heeft op auto’s, personen en gebouwen. Zo kun een lange sluitertijd instellen om de drukte van een stad of de leegte van een dorp weer te geven.

Fotografeer bekende plaatsen op een andere manier

In jouw omgeving zijn er vast een aantal plekken die iedereen fotografeert, maar dat hoeft jou niet tegen te houden om deze plaatsen ook te fotograferen. Kies alleen dan voor een verrassende hoek, compositie of bewerk de foto op zo’n manier dat deze een compleet ander beeld geeft.

Kies een thema

Je kunt natuurlijk zomaar een rondje doen en alle straten inlopen die je nog niet kent, maar je kunt ook gaan voor een thema. Zoek bijvoorbeeld alle monumenten in je regio op, of alle kerken of check bij natuurmonumenten of er een rondleiding wordt gegeven in jouw gebied. Daarnaast kun je natuurlijk ook langs kinderboerderijen, nieuwe winkels (zoals conceptstores) of op zoek gaan naar bijzondere architectuur. Maar je kunt er ook voor kiezen om constant vanuit dezelfde hoek (van boven naar beneden, van beneden naar boven of schuin) te fotograferen of dezelfde compositie te gebruiken.

En nu?

Tijd om je stad/dorp of regio te verkennen! Ga gewapend met je camera, back-up batterij, objectieven en extra geheugenkaart op pad. Neem de tijd en blijf kijken tot je nieuwe dingen opvallen die je eerder nog niet had gezien. Of ga online op speurtocht en stippel een ontdekkingstocht uit of doe mee aan een georganiseerde rondleiding.


Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan